Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Anne ve Babaların Dijital Okuryazarlık Konusundaki Sorumluluğu

Anne ve babaların okuryazarlık düzeylerinin çocukların dijital alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten uzmanlar, dijital veli atölyelerinin önemini vurguluyor. Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Armağan, yetişkinlerin dijital alışkanlıklarının çocuklar için de önemli olduğunu dile getiriyor. Ebeveynlerin kendi dijital davranışlarını düzeltmelerinin gerekliliğine dikkat çeken Armağan, çocukların izlediği şeyleri takip etmekten ekran sürelerini düzenlemeye kadar çeşitli konularda ebeveynlere rehberlik yapılması gerektiğini belirtiyor.

Çocukların Zaman Yönetimi ve Sorumlulukları

Yaz tatili sürecinde çocukların zaman yönetimi ve sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Armağan, uyku düzeninin önemine de değiniyor. Çocukların düzensiz uyku düzeninin pek çok soruna yol açabileceğini belirten Armağan, velilere çocuklarına sorumluluk verme çağrısında bulunuyor. Aile içinde sakin, saygılı ve sevgi dolu bir ortamın çocukların öz saygısını artırdığını belirten Armağan, normların olmadığı ortamlarda zorbalık ve anormallik sorunlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

Sosyal Medya ve Dijital Bağımlılık

Sosyal medya kullanımının önemine değinen Armağan, velilerin çocuklarını ders çalışmak için odalarına kapatma hatasını sıkça yaptıklarını ifade ediyor. Dijital bağımlılığın gençlerin sosyal hayata uyum sağlamasını zorlaştırabileceğini belirten Armağan, ailelerin sosyal medya davranışlarını düzenlemesi gerektiğini söylüyor. Velilerin, çocuklarına dijital dünyada rehberlik etmesi ve onların sorumluluk almasını teşvik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.