Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi Verildi

İzmir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ortaokul Öğrencilerine Gıda Güvenliği Eğitimi Verdi

İZMİR Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ortaokul öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ verdi. Eğitimlerini tamamlayan minik denetmenler, Bayraklı ilçesinde, perakende bir markette denetim yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ verdi. 70 öğrenciye, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda güvenliği, etiket okuma, son tüketim tarihi, katkı maddeleri ve izlenebilirlik konularında temel eğitim verildi, gıda israfı ve bilinçli tüketici olma konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimi tamamlayan minik denetmenler, Bayraklı ilçesinde perakende bir markette denetim yaptı. Ürünlerin tavsiye edilen ve son kullanma tarihlerini inceleyen minik denetmenler, market görevlilerine sorular da yönelterek denetimi tamamladı.

Bilinçli Bireyler Yetiştiriyoruz

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Gıda güvenliği, yalnızca yetişkinlerin değil, aynı zamanda çocukların da erken yaşta bilinçlenmesi gereken temel bir konu. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, çocuklarımızın bu alanda farkındalık kazanması amacıyla özel bir eğitim ve denetim etkinliği planladık. Çocuklarımıza güvenilir gıda, etiket okuma, katkı maddeleri, son tüketim tarihi gibi konularda bilgi verdik; gıda israfını önlemenin önemini anlattık. 5996 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanan bu eğitimlerin ardından, çocuklarımız gönüllü denetmen olarak sahada bizlerle birlikte görev alacak. Onlara yalnızca birer tüketici değil, bilinçli birer birey olarak yaklaşmayı önemsiyor; geleceğin sağlıklı nesillerinin bugünden güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

‘Farkındalığım Yükseldi’

Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Derin Demirden (13), “23 Nisan kapsamında markete denetim yapmak için geldik. Cuma günü de bu konuyla ilgili bir eğitim aldığım için burada ne yapacağımı biliyordum. Eğitimde bize son tüketimle tavsiye edilen tüketim tarihi ile ilgili birçok şey öğrettiler. Artık alışveriş yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini çok daha iyi anladım, çok zevkli bir eğitimdi. Farkındalığım kesinlikle yükseldi. Bundan sonra her alışveriş yaptığımda çok daha dikkatli olacağım. Ebeveynlerime de bu konuda yardım edeceğime inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Ailesine de Yardım Edecek

7’nci sınıf öğrencisi Zeynep Dağlı (13) da “Cuma günü okulumuza İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelenler bize gıda okuryazarlığı anlattılar. Bugün de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında marketi gezdik, cuma günü öğrendiklerimizi burada uyguladık. Son kullanma tarihinin ne kadar önemli olduğunu, deterjanla gıdaların farklı yerlerde olmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini ve hijyeninin çok önemli olduğunu öğrendim. Denetimde buzdolabındaki ürünleri inceledik, ürünlerin son kullanma tarihlerine baktık, reyonu inceledik. Bu eğitim sayesinde ürünleri alırken nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Ailemle birlikte markete gittiğimizde onlara bu konuda yardım edip, herkesi bilinçlendirmek isterim” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.