Hindistan yaptırımlara devam ediyor: Dünyanın en zengin 16’ncı isminden Türk markalarına boykot!

Hindistan’da Türkiye karşıtı tavır endişe verici bir boyuta ulaştı. Dünyanın en zengin 16. insanı olan Hintli iş insanı Mukesh Ambani’ye ait platformlar, Türkiye’ye karşı boykot kararı aldı.

Hindistan’daki küçük dükkanlar ve önde gelen online pazar yerleri, Türk malı ürünleri boykot etmeye başladı. Bu kararın sebebi ise Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler nedeniyle Ankara’nın İslamabad’a sağladığı destek.

JAMMU KEŞMİR SALDIRISI VE TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞBİRLİĞİ

Hindistan’ın kuzeyindeki Jammu Keşmir’de, çoğunluğu Hindu turist olmak üzere 26 kişinin öldüğü saldırı sonrası Hindistan, Pakistan’a karşı operasyonlar düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye’nin Pakistan ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

DİSTRİBÜTÖRLERDEN TÜRK ÜRÜNLERE BOYKOT

Hindistan’daki 13 milyon marketin ürün teminini sağlayan distribütör federasyonu AICPDF, Türkiye’den gelen tüm ürünlere karşı “süresiz ve genel bir boykot” ilan etti. Bu boykot, Türk malı çikolata, reçel, bisküvi ve kişisel bakım ürünlerini kapsıyor.

E-TİCARET SİTELERİNDEN TÜRK MARKALARININ ÇIKARILMASI

ABD’li Walmart’ın yönettiği Flipkart ve Mukesh Ambani’ye ait Reliance’e ait e-ticaret platformları, Türk giyim markalarını sayfalarından kaldırdı. Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk markalarının çıkarıldığı Myntra adlı giyim sitesi hakkında bilgi veren kaynaklar, diğer taraftan Myntra’nın “ulusal çıkarları” gözeterek markaları siteden çıkardığını belirtti.

Flipkart, Reliance, Trendyol, LC Waikiki, Koton ve Mavi söz konusu konuda henüz sorulara cevap vermedi.

TİCARİ ZARARLAR

Hindistan yılda 2.7 milyar dolar değerinde ürün ithalatı yaparken, Türkiye’den ağırlıklı olarak yakıt ve kıymetli maden alıyor.

Hindistan hükümeti resmi bir çağrı yapmasa da tüketici başlıklı boykot, iki ülke arasındaki ticarete zarar verebilir. Market boykotunun 234 milyon dolarlık bir ürünü etkilemesi bekleniyor. Trading Economics internet sitesine göre geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Türkiye’den giyim ürünü ithalatı 81 milyon dolar seviyesindeydi.

Related Posts

Boğaz’daki yalıların ardından İstanbul Park da Serkan Yazıcı’ya gitti

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: TOSFED’in başkan vekili Nisa Ersoy, pistin devrine karar veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yengesi. Bu bilgi bile sürecin ne kadar etik dışı olduğunu göstermeye yeterlidir

Oyak Ordu’da üretimi üçe katlayacak

Türkiye’nin değerli markalarından Sagra’nın Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı yeni fabrikanın; ülkenin fındık başkentinden dünyaya uzanacak üretim hamlesinin yeni üssü olacağı vurgulandı.

Orta Doğu’daki gerilim New York borsalarına yaradı

Orta Doğu’da İran ve İsrail arasında artan çatışmalara rağmen, petrol fiyatlarının düşmesi ABD borsalarında pozitif havayı beraberinde getirdi. New York borsası, haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi 300 puanın üzerinde …

Baykar ve Leonardo’dan Paris’te tarihi imza

Fransa’daki 55. Paris Havacılık Fuarı’nda, Türk savunma sanayisinin liderlerinden Baykar ile İtalyan devi Leonardo arasında kurulan ortak girişimin imzaları atıldı.

Bakan Ersoy: Daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, kültür ve sanatla daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TCMB yayımladı: Cari açık son iki yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nisan ayına ait ödemeler dengesi verilerini paylaştı. Cari işlemler hesabındaki son gelişmeler, son iki yılın en yüksek aylık açığına işaret ederek ekonomi gündeminde öne çıktı.