Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi KKTC’de İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını belirtirken, KKTC’de kurulacak sistemin imza töreninin tarihinin 23 Ocak 2024 olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DE ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz GTH Projesi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını vurgulayarak, “Proje ile mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile teknolojik bağımsızlık sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

“TRAFFIC GÖZETLEME İSTASYONLARININ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa’da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin kurulacağını belirterek, projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve yükleniciliğini HAVELSAN’ın üstlendiğini aktardı. Ayrıca, Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova’daki Trafik Gözetleme İstasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bilgi Kaydedilecek ve GTH Merkezine Gönderilecek

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan Trafik Gözetleme İstasyonlarının GTH’nin ana bileşenlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Trafik Gözetleme İstasyonları sayesinde 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Gemi Trafik Hizmetleri kapsamında herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında merkezlere iletilerek kazaların önlenmesi sağlanacak.” dedi.

“KAZA RİSKLERİNİN TESPİTİ VE UYARILARIN YAPILMASI İÇİN SİSTEM KULLANILACAK”

Bakan Uraloğlu, sistemin çalışma prensiplerine değinerek, “Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Benzin ne kadar oldu? Akaryakıtta tabela değişti!

Akaryakıta tabela bir kez daha değişti. 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelmişti. Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Dün motorinin litre fiyatına 1 lira 16 kuruş …

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …