Erzurum’da Karbonmonoksit Gazından Zehirlenme Vakası

Erzurum’da Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenen Anne ve Çocukları Tedavi Altına Alındı

Erzurum’da merkez Yakutiye ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden S.P ve çocukları N.P (2) ile R.P (6), sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendi. Şans eseri ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri hemen sevk edildi.

Sağlık ekipleri, evdeki aileyi hemen ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yapılan incelemeler sonucunda, anne ve çocuklarının durumlarının kritik olmadığı belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mevlana Gül, karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Gül, Nisan ayında hava sıcaklıklarının yükseldiği ancak gece saatlerinde hala soğukların devam ettiği geçiş dönemlerinde karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış görüldüğünü ifade etti.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtilerinin baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, halsizlik ve bilinç kaybı olduğunu vurgulayan Dr. Gül, “Özellikle kapalı ortamlarda soba veya kombi kullanımı sırasında oluşan gaz sızıntıları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden soba yatmadan önce kapatılmalı, bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli ve ortam sık sık havalandırılmalıdır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Ayrıca, benzer belirtilerle karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini söyleyen Dr. Gül, basit önlemlerin hayat kurtarabileceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Sağlık

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.